Μπάσκετ

Δομινικανή Δημοκρατία-Ελλάδα 82-109: Σαρωτική πρεμιέρα στο Προολυμπιακό [vid]

Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2024 - 23:24

Το ΝΒΑ μετακόμισε στο ΣΕΦ, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να κλέβει την παράσταση στην άνετη πρεμιέρα της Εθνικής μας ομάδας στο Προολυμπιακό επί της Δομινικανής Δημοκρατίας που είχε και αυτή τον δικό της NBAer, Κρίστοφερ Ντουάρτε με 26 π.

Δομινικανή Δημοκρατία-Ελλάδα 82-109: Σαρωτική πρεμιέρα στο Προολυμπιακό [vid]

Ο Greek Freak, αν και έχει να παίξει σχεδόν τρεις μήνες (!), ήταν από άλλον πλανήτη όσο και αν το εμπόδιο των Δομινικανών δεν ήταν μεγάλο. Το βασικό είναι ότι είχε κέφι και διάθεση και πρόσφερε μαγικές στιγμές στο κοινό, με καρφώματα και κοψίματα. Την ώρα που τον χειροκροτούσαν σε απόσταση αναπνοής το δίδυμο που είχε βάλει «φωτιά» στο ΣΕΦ το 1987 (Γκάλης και Γιαννάκης) και ο Διαμαντίδης.

Σε 18 λεπτά ο Γιάννης είχε 32 πόντους (με 10/10 δίπ. 1/1 τρ.) σε μια βραδιά με εξαιρετικούς και τους Νικ Καλάθη (12 π., 11 ασίστ), Τόμας Γουόκαπ (17 π.) και Γιώργο Παπαγιάννη (10 π.) με συνολικά την ομάδα να μοιράζει 25 ασίστ (με μόλις 7 λάθη) και να σκοράρουν οι 11/12 παίκτες του Βασίλη Σπανούλη.
Σήμερα κόντρα στην Αίγυπτο (21.00, ΕΡΤ1 και Nova) η Εθνική σφραγίζει την πρωτιά και μαθαίνει αντίπαλο για τον ημιτελικό του Σαββάτου.

Ηχηρές εκπλήξεις

Στον άλλο όμιλο η Νέα Ζηλανδία έκανε τη μεγάλη έκπληξη και με κορυφαίο τον Γουέμπστερ (21 π.) επικράτησε στο φινάλε της Κροατίας με 90-86 και διεκδικεί πλέον με αξιώσεις την πρόκριση στα ημιτελικά εις βάρος της Σλοβενίας! Η οποία πλέον χρειάζεται σήμερα (17.30, ΕΡΤ3) νίκη με τουλάχιστον 10 πόντους διαφορά, ενώ η Νέα Ζηλανδία προκρίνεται ακόμη και με ήττα μέχρι 9 πόντους. Οι Κροάτες έχουν προκριθεί (1οι ή 2οι). Με νίκη οι Νεοζηλανδοί προκρίνονται πρώτοι ενώ η Σλοβενία προκρίνεται ως 1η με νίκη 29 πόντων και άνω!

Στη Βαλένθια της Ισπανίας οι Μπαχάμες νίκησαν και την Πολωνία (90-81) και προκρίθηκαν πρώτες στα ημιτελικά ενώ θα τους ακολουθήσει ο νικητής του σημερινού αγώνα Πολωνία - Φινλανδία. Η Ισπανία πέρασε πρώτη από τον άλλο όμιλο και θα την ακολουθήσει ο νικητής του σημερινού Ανγκόλα - Λίβανος.
Στο Σαν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο είχαμε ρεκόρ διαφοράς στο Ιταλία - Μπαχρέιν 114-53 ενώ στον άλλο όμιλο η Λιθουανία επικράτησε του Μεξικού 96-84.

Το μπαμ έγινε στη Ρίγα όπου οι Φιλιππίνες επικράτησαν 89-80 (προηγήθηκαν 71-43 !) της γηπεδούχου Λετονίας και θα προκριθούν λογικά παρέα εις βάρος της Γεωργίας. Στον άλλο όμιλο το Μαυροβούνιο νίκησε το Καμερούν 70-66 και προκρίθηκε μαζί με τη Βραζιλία.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr