Μπάσκετ

Ο Πανιώνιος άγγιξε το… μπαμ - Η ΑΕΚ πέρασε στην παράταση [vids]

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2023 - 18:45

Μετά από έναν συναρπαστικό προημιτελικό που κρίθηκε στο έξτρα 5λεπτο, η Ένωση νίκησε 93-88 την ομάδα της Νέας Σμύρνης

Ο Πανιώνιος άγγιξε το… μπαμ - Η ΑΕΚ πέρασε στην παράταση [vids]

Ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλαθλος του Πανιωνίου δεν θα μπορούσε να περιμένει πώς ο πρώτος προημιτελικός του Final-8, στο Ηράκλειο της Κρήτης, ανάμεσα στην ομάδα του και την ΑΕΚ θα είχε αυτή την εξέλιξη. Αν και τις δύο ομάδες χωρίζουν δύο κατηγορίες, οι «κυανέρυθροι» ήταν κάτι παραπάνω από ανταγωνιστικοί κόντρα στην Ένωση. Με το ματς να κρίνεται τελικά στην παράταση, με νικητές τους «κιτρινόμαυρους» με 93-88. Ωστόσο στο 24' έχασαν τον Μίτσελ που αποχώρησε τραυματίας. Στον ημιτελικό θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του Περιστέρι - ΠΑΟΚ.

Η ομάδα της Νέας Σμύρνης βασίστηκε στον εξαιρετικό Βεργίνη. Με 11 πόντους στα πρώτα 8' ήταν καθοριστικός. Καθώς συνέβαλε για να αποκτήσει ο Πανιώνιος προβάδισμα 10 πόντων (28-18). Ωστόσο στη δεύτερη περίοδο η ΑΕΚ βρήκε λύσεις σε άμυνα και επίθεση. Με σερί 14-6 ως το 15' γύρισε το σκορ και προσπέρασε 35-234 με τον Παπαδάκη. Αλλά οι «κυανέρυθροι» βρήκαν τον τρόπο να προηγηθούν ξανά και να κλείσουν το ημίχρονο με οριακό προβάδισμα.

Ο χρόνος κυλούσε αλλά ο Πανιώνιος άντεξε στην πίεση που έβγαλε η ΑΕΚ. Το αποτέλεσμα ήταν να διατηρηθεί μπροστά. Αν και ο Καντζούρης έχασε τον Μίτσελ με τραυματισμό, η ομάδα του πήρε τα ηνία στο σκορ.

Όμως Σαχπατζίδης και Παπαδιονυσίου βοήθησε για να αλλάξει ξανά το προβάδισμα στο ματς, με την ομάδα του Ταυρόπουλου να φτάνει στο +4 (67-63). Επίσης, αυτό έγινε και +5 στα πρώτα λεπτά του τέταρτου δεκαλέπτου. Δέκα σερί πόντοι του ΜακΓκρίφ έκανε το σκορ 77-81. Αν και ο Στρέλνιεκς κράτησε το +4 της Ένωσης, ο Μάντζαρης έστειλε το ματς στην παράταση.

Έτσι, στο έξτρα πεντάλεπτο, ο Γουίλιαμς έφερε την ΑΕΚ στο +3 (89-86), με τον Στρέλνιεκς να είναι ψύχραιμος από τη γραμμή των ελευθέρων βολών, καθώς διαμόρφωσε το τελικό 93-88 για την ΑΕΚ.

Τα δεκάλεπτα: 28-21, 46-44, 71-67, 84-84 (κ.α.), 88-93.

Εάν πατήσετε ΕΔΩ μπορείτε να δείτε τα στατιστικά του ματς.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr