Άλλα Σπορ

Γκραν Πρι Αζερμπαϊτζάν: Νικητής ο Πιάστρι, πήρε κεφάλι η McLaren!

Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2024 - 20:54

Τη δεύτερη νίκη της καριέρας του σημείωσε ο Όσκαρ Πιάστρι στο Μπακού. Mε τη νίκη του αυστραλού πιλότου η McLaren πέρασε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας των κατασκευαστών! Δεύτερος τερμάτισε ο Λεκλέρ με τη Ferrari, ενώ η Mercedes κατέκτησε την τρίτη θέση με τον Ράσελ.

Γκραν Πρι Αζερμπαϊτζάν: Νικητής ο Πιάστρι, πήρε κεφάλι η McLaren!

Ο Όσκαρ Πιάστρι έκανε τον καλύτερο αγώνα της καριέρας του και κέρδισε το γκραν πρι του Αζερμπαϊτζάν, δίνοντας στη McLaren την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Σαρλ Λεκλέρ με τη Ferrari, ενώ τρίτος ήταν ο Τζορτζ Ράσελ της Mercedes.

Αν και ο Λεκλέρ, ο οποίος είχε εξασφαλίσει την pole position, φαινόταν φαβορί για τη νίκη, ο Πιάστρι τον πέρασε μετά το μοναδικό πιτ-στοπ τους και διατήρησε τη θέση του παρά την πίεση που δέχθηκε για 30 γύρους. Τελικά, άντεξε και είδε πρώτος την καρό σημαία.

Στον τελευταίο γύρο, η σύγκρουση των Πέρεζ και Σάινθ επέτρεψε στον Ράσελ να ανέβει στο βάθρο, με τον Νόρις στην τέταρτη θέση και τον Φερστάπεν πέμπτο. Ο Ολλανδός παραμένει πρώτος στη βαθμολογία με 313 βαθμούς, ενώ ο Νόρις έφτασε τους 254, ο Λεκλέρ έχει 235 και ο Πιάστρι 222.

Στους κατασκευαστές, η McLaren πέρασε πρώτη με 476 βαθμούς, ακολουθούμενη από τη Red Bull με 456 και τη Ferrari με 425.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr