Άλλα Σπορ

Ράλι Ακρόπολις: Πρώτη γεύση με σοκ και δέος για τα πληρώματα! (vids)

Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2024 - 22:16

Η ξηρασία και οι ακραίες συνθήκες δοκίμασαν τα αυτοκίνητα και σόκαραν τα πληρώματα στο πρωινό shakedown του Ράλι Ακρόπολις που... έδειξε τα δόντια του και, μετά την τελετή εκκίνησης, μπαίνει από το πρωί της Παρασκευής σε πλήρη δράση στα βουνά της Στερεάς Ελλάδας

Ράλι Ακρόπολις: Πρώτη γεύση με σοκ και δέος για τα πληρώματα! (vids)

Η σημερινή... πρεμιέρα στο Ράλι Ακρόπολις ήταν μια ημέρα «χαλαρή» με την εκκίνηση στη Λαμία, μιας και ουσιαστικά από την Παρασκευή και για τρεις ημέρες τα αγωνιστικά πληρώματα μπαίνουν πλέον στα δύσκολα με τις σκληρές, χωμάτινες ειδικές διαδρομές, όπως επιβεβαιώνουν και οι συμμετέχοντες λόγω της ξηρασίας.

«Ηταν σοκαριστικό σε κάποια σημεία. Είναι το πιο σκληρό Ακρόπολις. Είναι ο σκληρότερος αγώνας στο καλαντάρι και θα είναι εξαιρετικά δύσκολος για αυτοκίνητα και ελαστικά», δήλωσε ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Σεμπαστιάν Οζιέ μετά το χθεσινό shakedown.

Λίγο μετά το shakedown ο πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα του WRC, ο Τιερί Νεβίλ ανέφερε ότι «αυτό είναι το πιο σκληρό Ακρόπολις που έχω δει, πρέπει να προστατεύσουμε το αυτοκίνητο και ελπίζουμε να αποφύγουμε κλαταρίσματα».

Συνολικά ο αγώνας αποτελείται από 15 ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 305 χιλιομέτρων. Στη λίστα των 72 πληρωμάτων περιλαμβάνεται και η ελληνική συμμετοχή με συνολικά 17 πληρώματα. Σήμερα, Παρασκευή είναι προγραμματισμένες έξι ειδικές διαδρομές, διπλά επαναλαμβανόμενες (Ανω Παύλιανη, Δάφνη, Ταρζάν).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr