Άλλα Σπορ

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Διατήρησε τα χρυσά σκήπτρα ο Γκαβέλας, πρώτος και στο Παρίσι! (vids)

Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2024 - 20:47

Ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο πρόσθεσε η γαλανόλευκη αποστολή στη συγκομιδή της στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, με τον Έλληνα σπρίντερ να τερματίζει πρώτος στα 100μ. της κατηγορίας Τ11!

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Διατήρησε τα χρυσά σκήπτρα ο Γκαβέλας, πρώτος και στο Παρίσι! (vids)

Μετά τη θριαμβευτική νίκη στο Τόκιο, ο Νάσος Γκαβέλας κατάφερε να κατακτήσει και πάλι το χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, στα 100μ. κατηγορίας Τ11, με χρόνο 11,02 δευτερόλεπτα, επιβεβαιώνοντας την ανωτερότητά του και διατηρώντας τον τίτλο του!

Ο 24χρονος Έλληνας σπρίντερ, με οδηγό τον Γιάννη Νυφαντόπουλο, πήγε στο Παρίσι με μοναδικό στόχο να αποδείξει πως παραμένει ο ταχύτερος στα 100 μέτρα. Αυτό το έδειξε ήδη από τα προκριματικά, όπου πέτυχε τον καλύτερο χρόνο, εξασφαλίζοντας την είσοδό του στον τελικό.

Στον τελικό, ο Γκαβέλας διέσχισε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού με χρόνο 11,02 δευτερόλεπτα, καθιστώντας τον έτσι τον τρίτο Έλληνα αθλητή που κατακτά χρυσό μετάλλιο σε δύο συνεχόμενους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Οι δύο προηγούμενοι αθλητές που είχαν πετύχει παρόμοιο κατόρθωμα ήταν ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης και ο Χρήστος Ταμπαξής, οι οποίοι κατέκτησαν το χρυσό το 2004 και το 2008 στα 100μ. ύπτιο S3 και στα 50μ. ύπτιο S1 αντίστοιχα.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr