Άλλα Σπορ

Αποφασισμένη να φτάσει ψηλά η Εθνική ανδρών (video)

Δευτέρα, 5 Αυγούστου 2024 - 18:43

Μεγάλη νίκη με 9-8 επί της Ιταλίας πέτυχε η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών, στην "αυλαία" της Α' φάσης του Ολυμπιακού τουρνουά του Παρισιού. 

Αποφασισμένη να φτάσει ψηλά η Εθνική ανδρών (video)

Μια ομάδα παθιασμένη και με τρομερά ψυχικά αποθέματα πέτυχε μια τεράστια νίκη στην τέταρτη και τελευταία αγωνιστική του Α' Ομίλου των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, δείχνοντας αποφασισμένη να πάει πολύ ψηλά και σε αυτή τη διοργάνωση.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επιβλήθηκε με 9-8 επί της πάντα δύσκολης αντιπάλου Ιταλίας, πραγματοποιώντας μια πειστική εμφάνιση, έφτασε στους 11 βαθμούς στη βαθμολογία και περιμένει το αποτέλεσμα του αγώνα Κροατία - ΗΠΑ για να δει ποια θα είναι η τελική της κατάταξη στη βαθμολογία του Ομίλου, είτε 1η είτε 2η, ώστε να μάθει και την αντίπαλό της στον προημιτελικό της Τετάρτης (7/8). Αν η Εθνική είναι 1η θα αντιμετωπίσει τη Σερβία, αν είναι 2η, την Ουγγαρία.

Με βασικό όπλο την άμυνα και κορυφαίο τον τερματοφύλακα Μάνο Ζερδεβά, αλλά και επιθετικές λύσεις σε κρίσιμα σημεία και στον παίκτη παραπάνω, η "Γαλανόλευκη" είχε το πάνω χέρι στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού και έφτασε δίκαια στη νίκη.

Οκτάλεπτα: 2-2, 4-3, 0-1, 3-2.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης, Καλογερόπουλος 1, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 1, Γκίλλας, Αργυρόπουλος - Κανακάκης 4, Παπανικολάου, Κάκαρης, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος, Τζωρτζάτος

ΙΤΑΛΙΑ (Σάντρο Καμπάνια): Ντελ Λούγκο, Ντι Φούλβιο, Βελότο, Τζιανάντζα, Φοντέλια, Κοντέμι 3, Ρεντζούτο, Ετσενίκε 1, Πρεσούτι, Μπρούνι 3, Ντι Σόμα, Ιόκι Γκράτα 1, Νικόζια.

Η Βαθμολογία του Α' Ομίλου:

1. Ελλάδα 11 β. (5 αγ.)

2. Ιταλία 11 β. (5 αγ.)

3. Κροατία 9 β. (4 αγ.)

4. ΗΠΑ 6 β. (4 αγ.)

5. Μαυροβούνιο 2 β. (4 αγ.)

6. Ρουμανία 0 β. (4 αγ.)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr