Άλλα Σπορ

"Βύθισε" τη Γαλλία και πέρασε στην οκτάδα η Εθνική πόλο γυναικών (vids)

Κυριακή, 4 Αυγούστου 2024 - 22:13

Η "Γαλανόλευκη" έκανε το καθήκον της, κέρδισε τις "τρικολόρ" με 11-4 και πήρε το εισιτήριο για τις οκτώ κορυφαίες ομάδες του Ολυμπιακού τουρνουά πόλο γυναικών.

H Εθνική πόλο γυναικών ήταν ανώτερη στα δύο τελευταία οκτάλεπτα και αυτό την οδήγησε ουσιαστικά σε μία άνετη νίκη με 11-4 επί της οικοδέσποινας Γαλλίας. Έτσι, τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου πήραν την πρόκριση για τα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων με την πρώτη τους νίκη στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων.

Η “Γαλανόλευκη” στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης θα αγωνιστεί κόντρα στην ισχυρή Αυστραλία, η οποία τερμάτισε πρώτη στον δικό της όμιλο. Αν περάσει και το εμπόδιο των "καγκουρό", στα ημιτελικά του θεσμού, η Εθνική μας ομάδα θα αγωνιστεί με τον νικητή του ζευγαριού Ουγγαρία-ΗΠΑ

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 2-1, 1-3, 0-5

ΓΑΛΛΙΑ (Τεό Λοράντος): Ράικρο, Αντρές, Ερτό, Μπουλούκμπατσι, Γκιγέ, Χέρτζκα 1, Νταγέν, Μπατί, Βερνού 2, Ραντοσάβλιεβιτς 1, Ρασπό, Ντολ, Μαρτινό Περέ.

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου, Μαργ. Πλευρίτου 1, Ξενάκη 3, Ασημάκη, Πάτρα, Νίνου, Β. Πλευρίτου 3, Γιαννοπούλου 2, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr